Wij bieden eveneens in onze praktijk energetische healing aan paarden.

Het spreekwoord zegt :

Tussen de oren van een paard suist de hemelse wind."
(Arabisch spreekwoord)


Net als alle levende wezens, hebben ook paarden een energieveld of energetisch lichaam rondom hun fysieke lichaam, genaamd aura. 
Ook heeft ieder paard chakra's.
Dit zijn de energiecentra in het lichaam; zij nemen energie op uit het energetische lichaam en verdelen dit over het fysieke lichaam.
Door invloeden van buitenaf kunnen paarden, net als mensen, uit balans raken, met als gevolg disharmonie en (uiteindelijk) ziekte. Het doel van energetische therapie voor paarden is om blokkades en disharmonie in het paard op te sporen, te analyseren en te behandelen.
Aan de hand van een omschrijving van het gedrag en karakter van het paard, eventuele (gezondheids-) klachten en de houding en lichaamsbouw van het paard, kunnen wij al een redelijk goede inschatting maken van waar de blokkades zich bevinden.
Ook kunnen wij aan het dier vragen waar het last heeft, of eventueel waar het pijn doet.
Tijdens een energetische behandeling voelen wij eerst met ons handen het lichaam van het paard af, om eventuele blokkades op te sporen; deze zijn o.a. te voelen door warme(re) of juist koude(re) plekken in het lichaam van het paard. Wanneer wij op afstand werken, werken wij aan de hand van een foto van het paard.
De energetische behandeling zelf bestaat uit het schoonmaken van de aura en het herstellen van de balans in de chakra's.
Het contact met de aarde en met de bron wordt hersteld en de energie kan weer vrij door het lichaam stromen.
Hiervoor maken wij gebruik van de kosmische energie, die wij via ons doorgeven omdat wij reiki master zijn.
Wij besteden extra aandacht aan de aarding van het paard, omdat veel problemen ontstaan doordat een paard niet goed gegrond is; het zit dan niet goed in zijn/haar lichaam..
Indien nodig gebruiken wij de adman buddhi bol en pendelen wij een steen uit die goed is voor het paard.
Wij kunnen eveneens bijkomend een Energetische Healing Touch plaatsen op de rug van het paard, waarbij 8 olien  van Sjankara worden toegebracht met een traditionele massage  en de energetische kracht van de ABC bol.